Het zijn niet allemaal succesverhalen

Met een enigszins schuifelende onzekere stap kwam, samen met zijn vrouw,  een rijzige, wat oudere man mijn spreekkamer binnen.
Na een ingrijpende rugoperatie en medische fouten had deze man al vier jaar restklachten.
Hij was duizelig en daardoor onzeker met lopen en bukken.
Ik begon mijn consult en schreef aan het eind het homeopatische middel voor.

De eerste twee maanden was er een duidelijke verbetering voor deze man waarneembaar.
Ik keek ernaar uit toen hij samen met zijn vrouw voor het vierde consult zou langskomen. Het waren vriendelijke en prettige mensen en als homeopaath wil je dan zo graag een optimaal resultaat.
Terwijl je tegelijkertijd weet dat wanneer er onomkeerbare fouten zijn gemaakt tijdens een operatie, je ook met de homeopathgie tegen grenzen aanloopt.

Zijn ruggemergzenuw was blijvend beschadigd. 
De vooruitgang stagneerde en ondanks zijn doorzettingsvermogen en vertrouwen in de homeopathie moesten we na 7 maanden concluderen dat dit het optimale resultaat was.
Ik vroeg de patient om een cijfer tussen de 0 en 10 aan het resultaat toe te kennen. Hij beoordeelde de verbetering en het resultaat met een 5.

Ik besloot om hem nog voor drie maanden zijn homeopatische middel ter ondersteuning mee te geven, met de stille hoop dat er nog iets van verbetering zou plaats vinden.
We spraken af dat hij na drie maanden nog even zal bellen. Ik keek beiden na toen zij mijn pad afliepen en een beetje verdrietig borg ik zijn status weg.

 

Twitter Updates

    follow me on Twitter