Ervaringen van cliënten

Overgang
Ik heb al een poos last van typische overgangsklachten: slecht slapen,
 onrustige benen, stemmingswisselingen, depressieve buien, zweten en
 onregelmatige menstruatie. Ik heb een overgangstherapeut,een 
 overgangspoli, psychotherapie en diverse huisartsbezoeken achter de
 rug omdat ik me zeer ongelukkig voelde. Mijn laatste kans vond ik zou 
 homeopatisch moeten zijn voor ik me over zou geven aan synthetische 
 medicijnen(antidepressiva).

 Ik heb een afspraak gemaakt bij Klassiek Homeopate Nicolien
 de Kroon-Hoving met de gedachte baat het niet dan schaadt het niet. 
 Na het eerste consult heb ik één tabletje/korreltje van haar
 meegekregen. Ik voel me sindsdien een ander mens, en ik geloofde het 
 zelf amper. Maar nog steeds voel ik me goed, ik heb geen tot
 nauwelijks meer depressieve buien en heb veel minder 
 stemmingswisselingen. de andere klachten worden nog aangepakt in de
 volgende consulten. Ik ben zo blij dat ik mezelf nog een kans heb
 gegeven, dat had ik veel eerder moeten doen.

Oude schrik en pijn en klassieke homeopathie
Toen ik vier jaar was reed mijn vader de auto waar wij inzaten als grapje, hij wist wat hij deed, achteruit naar een zandafgraving waar wij in de buurt gewandeld hadden. Toen mijn zusje en ik in paniek gilden reed hij nog een stukje verder achteruit. Ik heb jaren lang nachtmerries gehad waarin ik in diepe kuilen naar beneden stortte of de ruimte in geslingerd werd.
Ik was 15 jaar toen er iemand achterop de auto reed waar ik achterin zat. De dokter zei dat ik een gekneusd hoofd had en het even rustig aan moest doen.
Op mijn 18de jaar zat ik bij de dierenarts waar ik werkte in de auto toen wij werden aangereden door een stomdronken bestuurder. De dierenarts brak zijn nekwervels en ik ‘mankeerde niets’. Dat ik jaren lang slik- en slaap problemen had en mij niet kon concentreren bracht niemand met het ongeluk in verband.
Toen ik 46 was reed er een meneer achter in mijn auto omdat hij dacht dat ik wel door het rode licht van de brug zou rijden met als gevolg een whiplash, het had nu een naam.
Toen ik in verwachting was van mijn jongste kind kreeg ik zwangerschapsdiabetes. Twee jaar geleden werd diabetes type 2 bij mij geconstateerd. 
Het homeopathische middel dat ik van Nicolien krijg, werkt op diep trauma en ruimt o.a. oude pijn en schrik op. 
Dat het werkt merkte ik toen ik de eerste korrel had ingenomen. Na een half uur zwol mijn buik op en ik kreeg enorme darm krampen. Ik zal hier niet uitweiden over de aard en hoeveelheid ontlasting van die middag.
Daarna was ik de lang gevoelde buikpijn kwijt waardoor ik de eerder gemaakte afspraak met een internist heb afgezegd. Tot op de dag van vandaag is die pijn niet teruggekeerd. De hoofdpijn is weg.
De diabetes heb ik onder controle zonder medicijnen. Ik voel mijn energie toenemen. Eén keer per maand één korreltje; Ik voel mij een ander, heel, mens!

Gevolgen van vaccinatie
In september 2005 is ons dochtertje Annedyn geboren. Annedyn was een lieve en vrolijke baby die zich goed kon vermaken. Annedyn haar ontwikkeling verliep tot anderhalf jaar prima. Ze was vlot met haar eerste woordjes, liep toen ze net een jaar was en was een hele actieve dreumes. Een paar maanden voordat ze twee werd veranderde het geleidelijk. Het meest opvallende was dat haar taalontwikkeling achteruitging; ze raakte woorden kwijt in plaats van dat ze meer woorden tot haar beschikking kreeg. Maar ook in haar gedrag werd ze moeilijker; het moest precies zo, heel dwingend. Hierdoor was er steeds meer strijd in de omgang. Fysiek ging het ook minder goed, ze had veel last van diarree en oogde vaak flets en vermoeid. Annedyn heeft in die tijd ook een broertje gekregen, we gingen ervan uit dat het hierdoor kwam. 
Toen ze net 2 jaar was is begeleiding, gericht op het (opnieuw) opgang krijgen van haar taalontwikkeling, gestart . Op de chrèche maakten ze zich ook zorgen over de sociaal emotionele ontwikekling. Annedyn trok zich terug en sloot zich af voor veel activiteiten en iniatieven van de leidsters en andere kinderen. De begeleiding werd nu gericht op het terugtrekken en het maken van contact. We maakten kleine stapjes, Annedyn ging zeker vooruit, maar de problemen bleven en het verschil met leeftijdsgenoten werd groter.  Ondertussen kreeg ze ook slaapproblemen. Het werd voor ons steeds duidelijker dat haar gedrag sterk samenhing met haar fysieke gesteldheid. De diarree keerde steeds terug.  Ik had al vaker gedacht aan homeopathie of een iriscopist, want ik wilde haar geen vervelende darmonderzoeken laten ondergaan.
Nadat iemand had aangegeven dat Nicolien de Kroon een goede klassiek homeopaat was, heb ik contact met haar gezocht. We zijn langs geweest voor een intakegesprek. Nicolien legde al snel een relatie tussen de stagnatie in haar ontwikkeling en de vaccinaties die ze heeft gekregen.  Omdat Annedyn regelmatig ziek was (keelontsteking, bronchitus, longonsteking) had ze ondertussen ook de nodige anti-bioticakuren gehad. Volgens Nicolien kon haar lijfje dit allemaal niet verwerken. Nicolien heeft hiervoor korreltjes gegeven. Vanaf het eerste korreltje was de diarree weg en sliep ze plots door. Eens per maand gaan we naar Nicolien zodat zij de ontwikkeling kan volgen en haar ‘korrels’ hierop af kan stemmen.
We zijn nu 3 maanden verder en er is zo’n verschil. Annedyn is nu weer een vrolijke peuter. Ze is meegaander geworden, met natuurlijk heus nog wel soms koppig peutergedrag, maar  niet meer zó dwingend. De slaapproblemen zijn duidelijk verminderd, de diarree is weg, haar taalontwikkeling komt weer goed op gang én ze is veel opener in het contact met andere volwassenen en kinderen. Ik ben zo ontzettend, hartgrondig blij dat we deze stap hebben gezet. We hadden anders nooit de problemen zo in de kern aan kunnen pakken.  We krijgen nu geleidelijk weer het meisje terug, zoals we dachten dat ze was. Ik heb me veel zorgen over Annedyn haar ontwikkeling gemaakt, maar heb nu weer volop vertrouwen.

Eczeem
Al mijn hele leven ben ik bekend met het zogenaamde “Atopisch Eczeem”. 
Heel mijn leven met een rode huid, ernstige jeuk en veel open plekken. Tot begin dit jaar was ik vooral bekend met dit probleem bij mijn huisarts en dermatologen. Zij hebben het probleem nooit voor mij weg kunnen nemen. Altijd kreeg ik zalven voorgeschreven, zogenaamde hormoonzalven, die tijdelijk de jeuk en roodheid wegnamen. Omdat de eczeem begin dit jaar op zo’n hevige manier tot uiting kwam, heel mijn lichaam was open en jeukte verschrikkelijk, ben ik opzoek gegaan naar een erkend klassiek homeopaat die mij kon helpen. Mijn vertrouwen in de huisarts en dermatologen was helemaal weg. Ik kwam terecht bij Nicolien de Kroon in Grootegast, met haar ben ik opzoek gegaan naar de oorzaak van het eczeem. Door veel gesprekken en de veel gestelde vragen kon Nicolien opzoek  gaan naar het juiste middel wat mij wellicht helpen kon. Deze gesprekken zijn voor mij heel confronterend geweest maar wel de juiste om te begrijpen waar de eczeem vandaan kwam. Ook ik moest aan mijzelf gaan werken! 
In het beginstadium van de behandeling is de eczeem heel erg tot uiting gekomen. Het moest mijn lichaam uit, zoals Nicolien dan zei. Zoveel jaren smeren met zalven loste het probleem niet op, ik heb het de kans moeten geven om “uit mijn lichaam te komen”. Nu een half jaar later ben ik vrij van de jeuk, roodheid en open plekken, ik iedereen met eczeem aanraden om hulp te gaan zoeken bij een erkend klassiek homeopaat! Nicolien bedankt!!

 


Twitter Updates

    follow me on Twitter